Impact maken door effectief jeugdbeleid

Het Nederland Jeugdinstituut (NJi) en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) stonden samen met een stand op het VNG Jaarcongres 2022. Het doel was in gesprek te gaan met gemeenten over effectief jeugdbeleid. Samen bieden het NJi en het NCJ gemeenten een digitale goodiebag aan.

Hoe maak je met je jeugdbeleid impact voor kinderen en gezinnen, zodat ze zo gezond en kansrijk mogelijk kunnen opgroeien? Een preventieve en generatiebewuste aanpak helpt hierbij. Maar we weten ook dat er geen snelle oplossingen zijn; het kost tijd om kennis over wat werkt samen te benutten.

Bovendien spelen er in veel gemeenten dezelfde vraagstukken. Hoe kunnen we de zorgvraag terugdringen? Wat zijn de effecten van investeren in preventie? En hoe komen we tot een samenhangend beleid, gericht op het welbevinden van kinderen en jongeren?

Goodiebag en webinars

Om die vragen te beantwoorden ontwikkelden het NJi en het NCJ de digitale goodiebag Gezond en kansrijk opgroeien, met praktische kennis en tools. Ook is er informatie over de webinars Versterken van welbevinden van kinderen en jongeren, en De aanpak van kinderarmoede.

Digitale goodiebag Gezond en kansrijk opgroeien

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)