E-zine laat gezinshuisouders aan het woord

In het nieuwe e-zine 'Plan je pad' staan verhalen van gezinshuisouders die een opleiding hebben gevolgd om zich verder te ontwikkelen in hun vak. Ook vertellen ze over de andere kant van het beroep: de passie en persoonlijkheid van gezinshuisouders.

Met de professionalisering en groei van gezinshuizen ontstaat er behoefte aan handvatten en kwaliteitscriteria. Die zijn beschreven in de landelijke Kwaliteitscriteria Gezinshuizen. Het uitgangspunt is dat zorg niet alleen goed maar ook transparant en navolgbaar moet zijn en moet worden uitgevoerd door bekwame professionals. Maar wat maakt een gezinsouder bekwaam?

Inspireren tot leren

In het e-zine 'Plan je pad' komen verschillende gezinshuisouders aan het woord die hun pad planden en zich verder bekwaamden. Het e-zine is bedoeld voor gezinshuisouders en aanbieders van gezinshuiszorg. Het e-magazine geeft bestaande en toekomstige gezinshuisouders meer inzicht in de verschillende opleidingsmogelijkheden. En het inspireert hen om te blijven doorleren.

Kernteam Gezinshuizen

Het e-magazine is een initiatief van het Kernteam Gezinshuizen. Dit is een samenwerkingsverband van BGZJ, Gezinshuis.com, het Nederlands Jeugdinstituut, OZJ, Present 24x7, de VNG en het ministerie van VWS.

Meer informatie

E-zine Plan je padKwaliteitscriteria gezinshuizen

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)