Denk mee over polarisatie en je rol als professional

Werk jij als professional met jongeren? Bijvoorbeeld als jongerenwerker, wijkagent, buurtwerker of netwerkregisseur? En wil je jouw ervaringen met het voorkomen of tegengaan van polarisatie met ons delen? Dan gaan Platform JEP en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) hier graag met jou over in gesprek.

Verkenning

Platform JEP en het NJi krijgen signalen dat jeugdprofessionals soms worstelen met hun rol en positie bij polarisatie. Denk bijvoorbeeld aan het coronabeleid en discussies rond de vluchtelingenopvang. Die spanningen kun je zien in het buurthuis, in de wijk of online.

Om een beeld te krijgen van de behoeften van professionals aan kennis en kunde op het gebied van preventie van polarisatie en van depolarisatie, voeren Platform JEP en het NJi een verkenning uit. Met deze verkenning willen we ook in kaart brengen hoe jeugdprofessionals hierbij ondersteund kunnen worden.

Ervaringen uitwisselen

Platform JEP en het NJi gaan graag met je in gesprek tijdens een van de panelgesprekken in de regio:

  • Venlo: woensdag 28 september, 10:00 – 12:00 uur
  • Alkmaar: woensdag 5 oktober, 9:30 – 11:30 uur
  • Gorinchem: maandag 10 oktober, 13:00 – 15:00 uur
  • Assen: woensdag 12 oktober, 11:00 – 13:00 uur

Bij elk panelgesprek is ruimte voor 6 tot 8 deelnemers. We hopen op een zo divers mogelijke groep.

Ik meld me aan

De exacte locatie ontvang je ruim voor de aangegeven datum. Uiterlijk twee weken voor het panelgesprek plaatsvindt, krijg je van ons de bevestiging van jouw deelname.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Farid Bouchlaghmi (Platform JEP), fbouchlaghmi@minszw.nl, Hannes van de Ven (NJi), h.vandeven@nji.nl of Mike Loef (NJi), m.loef@nji.nl.

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 06 – 25 66 07 57 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)