Mijn kind is influencer

Tegenwoordig kan eigenlijk iedereen influencer worden, ook kinderen. Steeds meer kinderen en jongeren hebben veel volgers op sociale media als TikTok, Snapchat, Instagram en YouTube. Ze maken video's die vaak bekeken worden. Hoe ga je hier als ouder mee om? Bekijk de video met het verhaal van de ouders van Janne, en lees onze tips.

In deze video delen de ouders van Janne − 11 jaar, met 155.000 volgers − hun ervaring.

Videobeschrijving

Test scribit

Het is logisch dat je als ouder veel vragen hebt wanneer je merkt dat je kind online veel volgers heeft. Misschien ben je net als Jannes ouders bang of juist trots. Vanuit het NJi geven we je tips om hiermee om te gaan:

  • Probeer er samen over te praten. Praat zonder je mening te geven over wat je ziet. Zo kun je vanuit interesse een gesprek starten over het online gedrag van je kind. En zorg je voor een veilige omgeving voor je kind. Dan is de kans groter dat je kind naar jou toe komt als er online iets aan de hand is.
  • Bekijk of wat je kind online doet in evenwicht is met andere dagelijkse activiteiten. Brengt je kind dus niet alleen online tijd door, maar doet het ook andere dingen zoals buitenspelen of tekenen?
  • Geef ook aandacht aan de talenten van je kind die zich offline afspelen. Bijvoorbeeld een bepaalde sport, tekenen of het bespelen van een instrument. Het is belangrijk dat je kind niet alleen online bevestiging krijgt van anderen.
  • Onthoud dat je als ouder verantwoordelijk bent voor wat je kind online doet.

Lees ook

Zoek je als ouder of opvoeder hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor ouders