Mijn kind is influencer

Tegenwoordig kan eigenlijk iedereen influencer worden, ook kinderen. Steeds meer kinderen en jongeren hebben veel volgers op sociale media als TikTok, Snapchat, Instagram en YouTube. Ze maken video's die vaak bekeken worden. Hoe ga je hier als ouder mee om? Bekijk de video met de ervaring van de ouders van Janne, en lees onze tips.

In deze video delen de ouders van Janne − 11 jaar, met 155.000 volgers − hun ervaring.

Videobeschrijving

Test scribit

Het is logisch dat je als ouder veel vragen hebt wanneer je merkt dat je kind veel volgers heeft online. Misschien ben je net als Jannes ouders bang of juist trots. Vanuit het NJi geven we je handvatten om ermee om te gaan:

  • Ga er samen over in gesprek en zorg dat dit een open gesprek is. Praat zonder oordeel over wat je ziet. Op die manier kun je vanuit interesse een gesprek starten over het gedrag van je kind online en creëer je een veel veiligere omgeving voor je kind. Dan is de kans groter dat je kind naar jou toe komt als er online iets aan de hand is.
  • Bekijk of datgene wat je kind online doet nog in relatie staat tot andere alledaagse activiteiten. Brengt je kind dus niet alleen online tijd door, maar onderneemt het ook andere dingen?
  • Besteed ook aandacht aan je kinds talenten in de fysieke wereld, zodat de balans tussen offline en online blijft bestaan. En je kind niet alleen erkenning online vindt.
  • Ben je ervan bewust dat je als ouder verantwoordelijk bent voor wat je kind online doet.

Lees ook

Zoek je als ouder of opvoeder hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor ouders