Week tegen Kindermishandeling 2021

Maandag 15 november start de 9e editie van de Week tegen Kindermishandeling. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor dit complexe probleem.

…dichterbij dan je denkt

Het thema van de week, '… dichterbij dan je denkt', vergroot het besef dat kindermishandeling ook dichtbij plaats kan vinden en dat je er soms dichterbij bent dan je denkt. Het is een thema van ons allemaal, omdat het door iedereen anders ingevuld kan worden. 'Hulp, dichterbij dan je denkt', voor de slachtoffers of 'De oplossing, dichterbij dan je denkt', voor de omgeving. Maar ook: 'Ondersteuning is dichterbij dan je denkt', voor daders. Want hun gedrag komt vaak ergens uit voort en het is belangrijk om óók hen de helpende hand te bieden om verdere escalatie te voorkomen. Tijdens de week staat hulp aan alle betrokken centraal.

Aandacht blijft belangrijk

Ondanks diverse campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. Naast de 31 duizend meldingen over (vermoedens van) kindermishandeling, gaf Veilig Thuis in de eerste zes maanden van het jaar ruim 35 duizend keer advies aan slachtoffers, omstanders of professionals. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. Daarom blijft aandacht via de Week tegen Kindermishandeling hard nodig.

Activiteiten door het hele land

Op Weektegenkindermishandeling.nl zijn alle activiteiten samengebracht die tijdens de Week georganiseerd worden. Ook zijn hier ervaringsverhalen te vinden en er komen diverse ervaringsdeskundigen aan het woord.

Zorgen over een kind?

Iedereen die zich zorgen maakt over een kind kan advies vragen of een melding doen bij Veilig Thuis, via 0800 - 2000. Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon via 0800 - 0432.

Manon Robben