Contact met een jongerenwerker

Wil je met een jongerenwerker praten over iets waar je mee zit of waar je hulp bij kunt gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten hoe je contact kunt opnemen met een jongerenwerker in jouw gemeente. Hieronder geven we je wat tips.

In Nederland zijn er veel verschillende organisaties waar jongerenwerkers werken. Elke Nederlandse gemeente moet ervoor zorgen dat er hulp en ondersteuning beschikbaar is voor jongeren die dat nodig hebben.

Misschien kan het daardoor even zoeken zijn om een jongerenwerker te vinden. Je kunt als volgt te werk gaan:

  • Vraag je ouders of zij je willen helpen een jongerenwerker te zoeken in jouw gemeente. Misschien weten zij die al te vinden, of ze kunnen dit bij de gemeente navragen.
  • Misschien doen klasgenoten of vrienden of vriendinnen van jou wel eens mee aan een activiteit van het jongerenwerk, of hebben zij met een jongerenwerker gepraat. Zij kunnen je helpen om in contact te komen met een jongerenwerker.
  • Op internet kun je zoeken naar jongerenwerk in jouw gemeente of wijk. Waarschijnlijk vind je dan de organisatie die bij jou in de buurt actief is. En veel organisaties voor jongerenwerk hebben tegenwoordig naast een website ook een account op Instagram of TikTok. Ook bij het online zoeken kun je natuurlijk hulp vragen aan je ouders of vrienden of vriendinnen.
  • Veel jongerenwerkers werken samen met bijvoorbeeld sportverenigingen of scholen in jouw gemeente of wijk. Je kunt dus ook aan jouw leraar of trainer vragen bij welke organisatie je terechtkunt. Weten zij dit ook niet? Dan willen ze vast helpen met zoeken!

Zoek je als jongere hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor jongeren