The Daily Mile

The Daily Mile is erop gericht het uithoudingsvermogen van basisschoolleerlingen gedurende het schooljaar te verbeteren.

Erkend als: 
Effectief volgens goede aanwijzingen
Op: 
Door: 
Deelcommissie Sport en Bewegen
Erkend als integraal vve-programma.: 
Momenteel in herbeoordeling: 
Gericht op: 
Beweging, Gezondheid
Leeftijd: 
6 tot en met 12 jaar
Doel: 
Bevorderen positieve ontwikkeling
Methode: 
Groepsgerichte aanpak
Locatie: 
In de school
Uitvoering: 
Basisvoorziening

Doelgroep

Leerlingen in groep 3 tot en met 8 van de basisschool.

Aanpak

De interventie vindt plaats op school. De schoolklas voert minimaal drie schooldagen per week The Daily Mile uit. Elke leerling wandelt, jogt of rent vijftien minuten lang. De intensiteit van de uitvoering is afhankelijk van de fitheid van de leerling. Wel is een voorwaarde dat The Daily Mile op matige tot intensieve intensiteit wordt uitgevoerd.

Na de aanmelding ontvangen scholen een gratis startpakket en kunnen ze zelfstandig aan de slag gaan. Als een school een jaar The Daily Mile heeft uitgevoerd, ontvangt zij het gratis 'Ga zo door-pakket'. 

Om scholen betrokken en gemotiveerd te houden, communiceert JOGG regelmatig met scholen over nieuwe ontwikkelingen rondom en ervaringen van andere scholen met The Daily Mile. Ook biedt JOGG ondersteuning op aanvraag en kunnen scholen één van de ambassadeurs, Erben Wennemars of Nicole Beukers, op school uitnodigen. Daarnaast lanceert JOGG campagnes, bijvoorbeeld bingokaarten voor scholen, om het lopen zo leuk mogelijk te houden.

Tijdsinvestering

Een schoolklas voert gedurende minimaal drie maanden op minimaal drie schooldagen per week The Daily Mile uit.

Meer weten?

Meer weten over deze interventie? Neem contact op met: