Lang Leve de Liefde - mbo entree

Lang Leve de Liefde - mbo entree is een lespakket voor entreeopleidingen in het mbo. Het hoofddoel van de interventie is dat studenten bewuste keuzes maken over hun relaties, seksualiteit, kinderwens en anticonceptiegebruik en op die manier onbedoelde zwangerschappen voorkomen.

Erkend als: 
Goed onderbouwd
Op: 
Door: 
Deelcommissie Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering
Erkend als integraal vve-programma.: 
Momenteel in herbeoordeling: 
Gericht op: 
Seksualiteit
Leeftijd: 
16 tot en met 23 jaar
Doel: 
Bevorderen positieve ontwikkeling, Preventie van problemen
Methode: 
Groepsgerichte aanpak
Locatie: 
In de school
Uitvoering: 
Basisvoorziening

Doelgroep

De interventie is bedoeld voor vrouwelijke en mannelijke studenten van entreeopleidingen in het mbo. Zij vormen een doelgroep die bij uitstek kwetsbaar is voor onbedoelde zwangerschappen, ongelijkwaardige relaties en ouderschap op jonge leeftijd.

Aanpak

Het lespakket bestaat uit filmpjes en actieve werkvormen zoals invulopdrachten en kennisquizzen. Tijdens de lessen worden de studenten uitgenodigd om op een actieve manier over een thema na te denken en door middel van opdrachten te reflecteren op hun handelen. De thema's die aan bod komen zijn liefde en fijne relaties, het lichaam en vruchtbaarheid, veilig en prettig vrijen, anticonceptiekeuze, kinderwens en onbedoelde zwangerschap.

Tijdsinvestering

Het lespakket bestaat uit zes lessen waarvan vijf lessen één lesuur en één les twee lesuren omvat. Docenten zijn vrij om meer tijd dan deze zeven uur te reserveren op basis van de relevantie van een onderwerp voor de studenten.

Toelichting oordeel Erkenningscommissie

Lang Leve de Liefde - mbo entree behandelt een complex thema en een diverse en belangrijke doelgroep. Er zijn allerlei tools beschikbaar om de uitvoerders, docenten in het entree-onderwijs, hier goed bij te ondersteunen. Hierdoor is de interventie goed inzetbaar in de praktijk. Studenten en docenten waren betrokken bij de ontwikkeling van de interventie.

Meer informatie

Uitgebreide beschrijving Lang leve de liefde - mbo entree

Meer weten?

Meer weten over deze interventie? Neem contact op met: