Verkouden en naar opvang of school?

Kinderen gaan naar school en kinderopvang. Maar wat als je kind verkouden is of iemand in het gezin klachten heeft? Hieronder vind je enkele vragen en antwoorden.

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus, kan zich direct laten testen. Twijfel je of het nodig is om je kind te laten testen? Lees dan de informatie over testen van kinderen bij de Algemene informatie over corona van het NJi

Voor kinderen kan dit spannend zijn. Lees ter voorbereiding op een test de pagina Je kind laten testen op corona. Voor het maken van een afspraak bel je 0800-1202 of ga je naar coronatest.nl.

Videobeschrijving

In deze video legt het jeugdjournaal uit hoe een coronatest werkt. 

Mijn kind heeft verkoudheidsklachten. Mag hij naar de opvang of school?

Je kind mag gewoon naar school als het verkoudheidsklachten heeft. Bij koorts en benauwdheid, of bij het wachten op een testuitslag, moeten kinderen wel thuisblijven. Kinderen tot en met 12 jaar laten testen bij verkoudheidsklachten kan nog steeds, maar dit is geen dringend advies. Lees meer hierover op de pagina Algemene informatie over corona of bekijk de beslisboom op Ajnjeugdartsen.nl.

Als er twijfels zijn over de klachten bij jou, de school of opvang, overleg dan wat het beste is om te doen. Hierbij kan de schoolarts of jeugdarts van de GGD helpen om de situatie te beoordelen.

Twijfel je of je kind last heeft van hooikoorts? Onderstaande video legt de verschillen uit tussen hooikoorts en corona.

Videobeschrijving

In deze video worden de verschillen en overeenkomsten tussen hooikoorts en het coronavirus besproken. 

Een gezinslid heeft koorts. Mag mijn kind naar school?

In het geval van koorts blijft iedereen binnen het gezin thuis en komt er niemand op bezoek, tot de testuitslag bekend is. Heb je hele jonge kinderen, dan gelden er iets andere regels. Meer informatie hierover en over testen en thuisblijven bij klachten vind je op de pagina Algemene informatie over corona.  

Jouw reactie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus op onze website? Dan kun je reageren via coronavirus@nji.nl. Hiermee kunnen we de informatie op onze website actualiseren.