Op school

De scholen zijn weer open! Heb je vragen over school en het coronavirus? Lees dan deze pagina.

Mag ik op kamp of schoolreisje?

Ja, dat mag weer. De basisregels gelden nog wel. Volwassenen moeten bijvoorbeeld nog afstand houden. Vraag jouw juf of meester wat jouw klas weer kan doen.

Mag de groep 8-musical voor echt publiek?

Ja, dat mag weer. Maar elke school mag zelf beslissen. Vraag dus jouw juf of meester of de musical voor publiek mag. De basisregels gelden nog wel. Volwassenen moeten bijvoorbeeld nog afstand houden.

Is het veilig voor de meester of juf om op school te zijn?

Ja. Experts hebben onderzoek gedaan. Kinderen geven het coronavirus niet vaak door aan volwassenen. Er zijn regels op school. Was bijvoorbeeld je handen als je de klas in komt. De juffen en meesters houden anderhalve meter afstand van elkaar. Maak je je zorgen? Zeg het tegen je juf of meester.

Mag ik de meester of juf ook weer knuffelen?

Ja, dat mag. Sommige juffen of meesters vinden het coronavirus misschien een beetje spannend. Vraag het daarom eerst aan jouw juf of meester. Of verzin samen met de juf of meester een nieuwe groet!

Thuis ging schoolwerk maken veel beter dan op school. Wat nu?

Lukte het leren en maken van je schoolwerk thuis veel beter dan op school? Wat fijn dat dat zo goed ging! Vertel dit ook aan je vader, moeder en juf of meester.

Waarom lukte het thuis zo goed? Kon je misschien zelf kiezen met welke les je begon? Of mocht je lekker zelf aan de slag met alle hoofdstukken en hoefde je niet te wachten op de rest van de klas?

De juf of meester wil dit graag weten. Iedereen vindt het belangrijk dat je je fijn voelt in de klas. En dat je je schoolwerk goed kunt doen. Maak samen met je juf of meester een plan om te zorgen dat het leren fijn blijft.

Jouw reactie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus op onze website? Dan kun je reageren via coronavirus@nji.nl. Hiermee kunnen we de informatie op onze website actualiseren.