Op school

Hoe gaat het als de scholen weer open zijn? Je leest het op deze pagina.

Hoe gaat het op school na de zomervakantie?

De scholen gaan allemaal weer open. Als je weer naar school gaat, zullen dezelfde regels gelden als voor de vakantie. Je hoeft geen afstand te houden tot je klasgenoten of de juf of meester.

Is het veilig voor de meester of juf om op school te zijn?

Ja. Experts hebben onderzoek gedaan. Kinderen geven het coronavirus niet vaak door aan volwassenen. De juffen en meesters houden anderhalve meter afstand van elkaar. Maak je je zorgen? Zeg het tegen je juf of meester.

Mag ik de meester of juf ook weer knuffelen?

Ja, dat mag. Sommige juffen of meesters vinden het coronavirus misschien een beetje spannend. Vraag het daarom eerst aan jouw juf of meester. Of verzin samen met de juf of meester een nieuwe groet.

Thuis ging schoolwerk maken veel beter dan op school. Wat nu?

Lukte het leren en maken van je schoolwerk thuis veel beter dan op school? Wat fijn dat dat zo goed ging! Vertel dit ook aan je vader, moeder en juf of meester.

Waarom lukte het thuis zo goed? Kon je misschien zelf kiezen met welke les je begon? Of mocht je lekker zelf aan de slag met alle hoofdstukken en hoefde je niet te wachten op de rest van de klas?

De juf of meester wil dit graag weten. Iedereen vindt het belangrijk dat je je fijn voelt in de klas. En dat je je schoolwerk goed kunt doen. Maak samen met je juf of meester een plan om te zorgen dat het leren fijn blijft.

Jouw reactie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus op onze website? Dan kun je reageren via coronavirus@nji.nl. Hiermee kunnen we de informatie op onze website actualiseren.