Samen een feestje vieren

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, zijn er bijna geen beperkingen meer op het vieren van verjaardagen en andere gezamenlijke activiteiten. Toch moeten we nog voorzichtig blijven. Dat kan door je aan de basisregels te blijven houden.

Feestjes en logeerpartijen

Er is geen advies meer voor een maximum aantal mensen dat je thuis mag ontvangen. Wel moet je ervoor kunnen zorgen dat volwassenen onderling en met iedereen van 13 jaar en ouder anderhalve meter afstand kan houden. Weet je niet zeker of dit kan? Verdeel een verjaardag dan over meerdere momenten op de dag of over meerdere dagen.

Kinderen en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden. Wel zo handig bij logeerpartijtjes of als je kinderen voetbal of de Olympische Spelen willen kijken met elkaar.

Check bij jezelf

Stel jezelf altijd de vraag waar je je prettig bij voelt. Het uitstellen van een verjaardagsfeestje of logeerpartij is nog steeds een prima optie. Zeker als je hier goede afspraken over maakt met je kind. Overleg ook met ouders van de andere kinderen. Zo weet iedereen van elkaar wat zij fijn vinden.

Afspraken over thuisblijven bij ziekte

Spreek ook met andere ouders af dat iemand met verkoudheidsklachten, verhoging of koorts en/of benauwdheid thuisblijft. Als iemand bij jullie thuis verkoudheidsklachten én meer dan 38 graden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, dan gaat het partijtje niet door. Bereid je kind erop voor dat deze dingen kunnen gebeuren, want dat is natuurlijk erg jammer.

Handenwaspauzes

Zorg dat de kinderen tussendoor goed hun handen wassen tijdens 'handenwaspauzes'. Belangrijk is dat zij dit voor en na het spelen met speelgoed en toestellen doen.

Jouw reactie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus op onze website? Dan kun je reageren via coronavirus@nji.nl. Hiermee kunnen we de informatie op onze website actualiseren.