Feestje geven of verjaardag vieren

Waar moet je aan denken als je een feestje geeft? Er zijn gelukkig bijna geen regels meer. Maar corona is nog niet helemaal weg. Kijk samen met je ouders of jullie overal aan hebben gedacht.

Waar moet ik aan denken als ik een feestje geef?

  • Praat met je ouders over hoe je het wilt vieren. Wat voor leuks wil je doen? En wie wil je uitnodigen?
  • Je mag zoveel mensen uitnodigen als je wilt. Daar zijn geen regels voor. Maar misschien willen jullie thuis nog niet te veel mensen uitnodigen. Of misschien heb je wel een opa of oma die graag afstand willen houden. Praat hier dan ook over.
  • Geef bezoek geen hand. Een boks geven kan wel als je dat wilt.
  • Was vaker je handen. Houd bijvoorbeeld even pauze met je vrienden om je handen te wassen. Wie krijgt de meeste zeepbellen op zijn handen?
  • Vier je het binnen? Dan is het slim om een raam open te zetten.
  • Zorg dat je niet uit elkaars beker drinkt of met dezelfde vork eet.
  • Bespreek van te voren wat je doet als jij of iemand anders zich niet lekker voelt.

Wat als ik of iemand anders zich niet lekker voelt?

Voel jij je niet lekker?

Ben je alleen verkouden? Of alleen keelpijn? Dat is niet erg. Dan kan het feestje doorgaan. Heb je koorts? Of moet je veel hoesten? Dan gaat je feestje niet door. Dan moet je eerst een coronatest doen. En wachten op de uitslag. En vier je je feestje een andere keer.

Voelt iemand anders thuis zich niet lekker?

Voelt papa of mama zich niet lekker? Misschien zijn ze verkouden. Of hebben ze koorts. Dan gaat het feestje ook niet door. Dan laten ze zich eerst testen op corona.  Zegt de test dat het geen corona is? Dan kan het feestje wel doorgaan.

Voelt een vriendje of vriendinnetje zich niet lekker? 

Is je vriendje of vriendinnetje alleen verkouden? Of alleen keelpijn? Dan mogen ze wel komen. Maar overleg eerst met je ouders. Of zij dit ook een goed idee vinden. Hebben ze koorts of moeten ze heel erg hoesten? Dan blijven zij thuis. Jouw feestje kan wel doorgaan. Misschien vindt jouw vriendje of vriendinnetje het wel leuk om dan later nog een traktatie van je te krijgen.