Als je ouders gescheiden zijn

Kun je nog steeds naar papa en mama als ze gescheiden zijn? Moet je anderhalve meter afstand houden? Het antwoord op deze en meer vragen lees je op deze pagina.

Vragen over op bezoek gaan

Ik wil graag naar mijn papa of mama, kan dat?

Ja dat kan. Als niemand van jullie gezin ziek is, kan de afspraak gewoon doorgaan. Hebben jullie nog geen afspraak gemaakt? Vertel aan jouw papa of mama wat je het allerliefste wil. Dan kunnen jullie samen een afspraak maken.

Kan ik afspreken als mijn papa of mama verkouden is?

Nee, als je papa of mama verkouden is, kun je niet afspreken. Je kunt natuurlijk wel samen bellen of videobellen. Dat geldt ook als iemand uit jullie gezin, of iemand die ook bij papa of mama woont, zich niet lekker voelt. Op de website van het RIVM kan papa of mama zien welke klachten bij het virus horen. Papa en mama overleggen dat samen met jou.

Ik vind het coronavirus spannend. Ik wil liever thuisblijven en niet het weekend naar papa of mama. Kan dat?

Ja dat kan. Vertel het aan je papa of mama. Ze begrijpen het vast wel. Je kunt dan ook vertellen waarom je bang bent. Misschien kunnen ze wel iets doen om te zorgen dat je niet meer bang bent. Vind je het lastig om te vertellen waarom je thuis wilt blijven? Schrijf het op een briefje of vertel het aan je opa of oma of iemand anders.

Op de pagina Vraag en Antwoord voor kinderen kun je meer lezen over het coronavirus.

Ik wil graag contact. Wat kan ik nog meer doen?

Pak de telefoon en bel met je papa of mama. Heb je wel eens gebeld terwijl je voor het raam staat en elkaar kan zien? Je kan ook een kaartje sturen met een tekening erbij. Of stuur met de telefoon een foto of filmpje van jezelf. Dan kun je laten zien wat je aan het doen bent.

Tips

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en heb je gescheiden ouders? Kijk op de website van Villa Pinedo. Praat, lach, klaag of huil samen met anderen op het forum of chat met een buddy. Op de Instagrampagina kun je elke maandag, woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur je vraag stellen. Je krijgt persoonlijk antwoord in een Direct Message (DM).

Jouw reactie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatie over omgaan met de gevolgen van het coronavirus op onze website? Dan kun je reageren via coronavirus@nji.nl. Hiermee kunnen we de informatie op onze website actualiseren.

Lees ook