Online bronnen over autisme

Enkele suggesties voor online informatie over autisme.

Brainwiki
Deze website is ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie voor jongeren met psychische problemen en hun omgeving. De site geeft informatie over deze problemen maar besteedt ook veel aandacht aan het leven zelf. Kinderen zijn immers veel meer dan alleen de stoornis die ze hebben.

Dr. Leo Kannerhuis centrum voor autisme
Website van het Dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth. Het Kannerhuis is, behalve een gespecialiseerd (kinder- en jeugd)psychiatrisch ziekenhuis voor behandeling van complexe autisme-spectrum stoornissen (ASS), ook een kenniscentrum voor consultatie, detachering, voorlichting, opleiding en onderzoek met betrekking tot ASS.

Landelijk Netwerk Autisme
Het Landelijk Netwerk Autisme geeft voorlichting en stimuleert scholen om samen te werken ten behoeve van goed onderwijs voor kinderen met autisme in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het vervolgonderwijs en het speciaal onderwijs.

Nederlands Autisme Register
Het Nederlands Autisme Register (NAR) is een unieke database met cijfers over autisme. Het NAR is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)
Vereniging voor mensen met autisme, hun ouders en partners en voor alle anderen die in autisme geïnteresseerd zijn.

Thema autisme voor professionals op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP)
Wat kan precies worden verstaan onder autismespectrumstoornissen, welke symptomen kunt u verwachten en hoe wordt een dergelijke aandoening behandeld?

Informatie over autisme voor ouders op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) 
Betrouwbare informatie over autisme, handvatten om goede zorg voor je kind te organiseren, overzichten van boeken en handige links, ervaringen van andere ouders, en tips om naast je kind ook goed voor jezelf te zorgen. Gebaseerd op vragen en behoeften van ouders van kinderen met autisme.