Online bronnen over angst

Enkele suggesties voor online informatie over angst.

Angst, Dwang en Fobie stichting
Site van de patiëntenvereniging 'Angst, Dwang en Fobie stichting' (ADF stichting). De stichting biedt hulp aan mensen die hinder ondervinden van angsten of lijden aan een angststoornis. De stichting wil de bekendheid over dit ziektebeeld verspreiden, zodat steeds meer mensen hun klachten herkennen en passende hulp hiervoor kunnen zoeken.

Bibbers
Website over angst speciaal voor kinderen. Van de patiëntenvereniging 'Angst, Dwang en Fobie stichting' (ADF stichting).

Brainwiki
Deze website is ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie voor jongeren met psychische problemen en hun omgeving. De site geeft informatie over deze problemen maar besteedt ook veel aandacht aan het leven zelf. Kinderen zijn immers veel meer dan alleen de stoornis die ze hebben.

GGZ Richtlijnen
GGZ-richtlijnen biedt toegang tot de multidisciplinaire evidence based richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met psychische stoornissen. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld onder auspiciën van de Landelijke stuurgroep of het Trimbos-instituut.

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie
Het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie wil bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst- en stemmingsklachten.

Thema angst op website KJP
Thema angst van de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP). Wat wordt precies bedoeld met angst, welke symptomen kun je verwachten en hoe wordt het behandeld? Op de site van het KJP kun je ook informatie voor ouders en jongeren, en leerkrachten vinden.

Volksgezondheidenzorg.info / Angststoornissen
Volksgezondheidenzorg.info is een product van het RIVM. De site biedt open data en onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Lees ook