Online bronnen over ADHD

Enkele suggesties voor online informatie over ADHD.

ADHD en voeding: BRAIN-studie
De Wageningen Universiteit doet onderzoek naar het effect van voeding op ADHD. Deze BRAIN-studie betreft Biomarker Research in ADHD: the Impact of Nutrition.

Balans Digitaal
Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen, onder meer ADHD, dyslexie en PDD-NOS. Balans informeert, behartigt belangen en realiseert lotgenotencontact.

Brainwiki
Deze website is ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie voor jongeren met psychische problemen en hun omgeving. De site geeft informatie over deze problemen maar besteedt ook veel aandacht aan het leven zelf. Kinderen zijn immers veel meer dan alleen de stoornis die ze hebben.

GGZ Richtlijnen
GGZ-richtlijnen biedt toegang tot de multidisciplinaire evidence based richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met psychische stoornissen. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld onder auspiciën van de Landelijke stuurgroep of het Trimbos-instituut.

Stichting ADHD Netwerk
De website van de Stichting ADHD Netwerk is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen.

KJP: informatie over ADHD voor ouders en jongeren 
Wat wordt precies bedoeld met ADHD, welke symptomen kun je verwachten en hoe wordt het behandeld?

KJP: informatie over ADHD voor professionals 
Wat wordt precies bedoeld met ADHD, welke symptomen kun je verwachten en hoe kun je het als professional in de jeugd-ggz behandelen?

Trimbos-instituut: ADHD
Informatie van Trimbos-instituut voor professionals over ADHD

Volksgezondheidenzorg.info: ADHD
Volksgezondheidenzorg.info is een product van het RIVM. De site biedt open data en onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie.