Wat doet de Kindbehartiger voor kinderen in een scheidingssituatie?

Lunchbijeenkomst

In deze lunchbijeenkomst vertelt Marieke Lips, Kindbehartiger bij KidsInBetween, meer over haar werk en haar ervaringen. Een Kindbehartiger is een professionele belangenbehartiger van kinderen in een scheidingssituatie. Kinderbehartigers hebben ervaring in de omgang en gespreksvoering met kinderen. Ook hebben ze kennis van de ontwikkelingsfasen van kinderen, het scheidingsproces en het juridisch speelveld. Een Kindbehartiger voert twee soorten interventies uit: een basistraject en een hersteltraject.

Datum: 
Plaats: 

Online

Organisator: 
Scheiden zonder Schade
Tijd: 
12.00 - 13.00 uur
Kosten: 
Gratis
Details-omschrijving: 

De bijeenkomst is te volgen via deze link.

Nog geen lid? Klik op onderstaande knop om aan de groep deel te nemen. In het onderdeel 'videosessie' kun je je vervolgens aanmelden voor de bijeenkomst.

Deelnemen

Wat doet een Kindbehartiger?

Tijdens het basistraject helpt een Kindbehartiger kinderen de scheiding te plaatsen en te begrijpen. Maar ook om hun behoeften te vertalen richting ouders en eventueel het juridisch speelveld. Tijdens het hersteltraject werkt een Kindbehartiger aan het contactherstel tussen het kind en de ouder met wie het contact tijdens de scheiding verloren is geraakt.

Een Kindbehartiger werkt met verschillende leeftijdsadequate methodieken en geeft ouders en kinderen psycho-educatie over scheidingsgerelateerde zaken en problemen. De methodiek van een Kindbehartiger is gebaseerd op verschillende hechtings- en cognitieve-ontwikkelingstheorieën. Kindbehartigers zijn daarnaast getraind in de-escalerende en stress-sensitieve gespreksvoering.

Online groep Scheiden zonder schade

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de groep Scheiden zonder Schade. Dit is een online omgeving van en voor en door professionals in het land die te maken hebben met scheidingsproblematiek binnen zowel het sociaal- als het juridisch domein. De groep is onderdeel van het kanaal Vakmanschap Jeugdprofessionals op 1sociaaldomein.nl. Je kunt hier vragen stellen, ervaringen delen en ook deskundigheidsaanbod onder de aandacht brengen.

Vragen?

Heb je vragen over de bijeenkomst? Mail dan naar Jolien Sanders