Symposium: De impact van klimaatverandering op opvoeden en opgroeien

Symposium

Save the date

Volgens het KNMI verandert het klimaat in Nederland volgens de meest optimistische scenario's ingrijpend. Dit heeft grote gevolgen voor kinderen, jongeren en hun ouders. En dat vraagt iets van betrokken partijen zoals docenten, pedagogen, beleidmakers en jongeren. Nu en in de toekomst.

Wat betekent klimaatverandering voor het opvoeden en opgroeien? En hoe kijk je samen met kinderen en jongeren naar een realistische en hoopvolle toekomst? Op 28 februari 2024 organiseren het Nederlands Jeugdinstituut, Dynamics of Youth (Universiteit Utrecht) en de Jonge Klimaatbeweging een symposium om hier kennis over te delen. Met als doel dat jij er verder mee aan de slag kunt in jouw organisatie.

Op het symposium delen experts kennis vanuit diverse invalshoeken. Het definitieve programma volgt nog, maar denk aan onderwerpen als mentaal welzijn, jongerenparticipatie binnen bedrijven en kinderrechten.

Voor wie?

Beleidsmakers die een pedagogische verantwoordelijkheid hebben om jeugd, ouders en mede-opvoeders te ondersteunen in het opgroeien en opvoeden; jongerenorganisaties, ook binnen het bedrijfsleven; pedagogen; psychologen; docenten; onderzoekers; belangenbehartigers van kinderrechten.

Datum: 
Plaats: 

Utrecht

Organisator: 
Dynamics of Youth (UU); de Jonge Klimaatbeweging; NJi
Tijd: 
9.00 - 17.00 uur
Kosten: 
Gratis
Details-omschrijving: 

Meld je interesse