Samenwerken aan steeds betere hulp in gezinshuizen

Online sessie

Kinderen horen zo veel mogelijk in de eigen thuissituatie op te groeien. Als dit niet meer kan, spelen gezinshuizen een belangrijke rol. Ook steeds vaker voor kinderen met complexe problematiek, zoals hechtingsproblematiek, autisme of een licht verstandelijke beperking. Samenwerking in een professioneel netwerk is daarvoor essentieel. In het eigen multidisciplinair team, maar ook in het professionele netwerk rondom het gezinshuis.

Datum: 
Plaats: 

Online

Organisator: 
Nederlands Jeugdinstituut, Present24x7 en Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd
Tijd: 
10.00 -12.00 uur
Kosten: 
Gratis
Details-omschrijving: 

Ik meld me aan

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 december via bovenstaande link. Uiterlijk een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangen de deelnemers een link om aan de sessie deel te nemen.

Programma

Linda Gerits, Adviseur Oppakken en Leren van Complexe Casuïstiek van het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeu­­gd verzorgt de inleiding en gaat in op factoren in samenwerking.

Entrea Lindenhout en Pluryn vertellen vervolgens vanuit hun praktijkervaring hoe samenwerking in een professioneel netwerk is vormgegeven, wat goed gaat en welke uitdagingen er zijn.

De deelnemers gaan vervolgens in kleinere groepen in gesprek over hun ervaringen en oplossingen. Daarna wordt de bijeenkomst gezamenlijk afgesloten met statements en handvatten voor de eigen praktijk.

Voor wie?

Gezinshuisouders, gezinsvoogden, managers, inhoudelijke professionals van zorgaanbieders en jeugdbeschermers die betrokken zijn bij gezinshuizen, zijn van harte uitgenodigd aan deze sessie deel te nemen.