Een fijne omgeving om op te groeien – Wat kun je als gemeente doen?

Learn and share bijeenkomst

Steeds meer kinderen en jongeren zeggen zich gestrest, angstig, somber of eenzaam te voelen. Een duidelijk signaal dat aandacht vraagt van gemeenten. De reactie is nu om steeds meer hulp in te schakelen. Maar dat lijkt niet te werken, want de zorgen van kinderen, jongeren en ouders worden niet kleiner. Een oplossing zit in het verbeteren van de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien. En een positieve blik op de ontwikkeling van kinderen en jongeren in plaats van de focus op problemen en risico's.

Ben jij beleidsmaker bij een gemeente, in het onderwijs of bij een maatschappelijke organisatie? Wil je werk maken van een fijne leefomgeving voor kinderen en jongeren om in op te groeien? In deze online themasessie deelt het NJi bouwstenen met praktische tips om de pedagogische basis in jouw gemeente, wijk, buurt of dorpskern te versterken. Ook kijken we naar praktijkvoorbeelden van gemeenten en wisselen we geleerde lessen en inzichten uit.

Voor wie?

Beleidsmakers van gemeenten (domeinen: jeugd, sociaal domein, veiligheid, onderwijs, sport, cultuur etc.), onderwijs en welzijnsinstellingen. Er is plek voor maximaal 150 deelnemers.

Programma

In deze sessie kijken we hoe je als gemeente aan de slag kunt om te bouwen aan een fijne en stimulerende leefomgeving voor de kinderen en jongeren in jouw gemeente. We gaan in op wat beleid en bestuur te doen staat om samen met kinderen, jongeren en ouders te werken aan de pedagogische basis. Daarnaast kijken we naar voorbeelden uit de praktijk en gaan we na de pauze in kleinere groepjes uiteen om uit te wisselen.

Sprekers

 

Datum: 
Plaats: 

Online, via Teams.

Organisator: 
NJi, VWS, VNG, Pharos en Unicef
Tijd: 
9.30 - 12.00 uur
Kosten: 
Gratis
Details-omschrijving: 

Ik meld me aan

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Marloes Driedonks, m.driedonks@nji.nl.