Lerende netwerken

Bijeenkomst

Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals organiseert de online bijeenkomst Lerende netwerken. Verschillende sprekers vertellen over het belang van lerende netwerken. Vanuit de praktijk van de wijkprofessional gaan we op zoek naar tips en tricks bij wat werkt. We leren van voorbeelden uit de praktijk die succesvol zijn en er is gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is interessant voor alle jeugdprofessionals die het belang inzien van leren van elkaar en duurzame samenwerkingen willen opbouwen.

Datum: 
Plaats: 

Online

Organisator: 
Platform Vakmanschap
Tijd: 
15.00 - 17.00 uur
Kosten: 
Gratis
Website: 
1sociaaldomein.nl

Een duurzame, kansrijke omgeving creëren voor ouders, kinderen en jongeren. Dit kan alleen in co-creatie met de verschillende samenwerkingspartners in de wijk. Door samen te werken zet je een gezamenlijk leerproces in gang. Een lerend netwerk helpt om samen oplossingen te vinden voor een gemeenschappelijk vraagstuk. Je wilt bijvoorbeeld met partners en jongeren van de wijk voorwaarden creëren voor een prettige manier van opgroeien in de wijk.

  • Hoe zorg je voor voldoende ruimte om in samenwerkingsverband te ontwikkelen?
  • Wat maakt dat een lerend netwerk werkt?
  • Welke lessen kunnen we leren vanuit praktijkvoorbeelden?
  • Hoe zorg je ervoor dat veranderingen dagelijkse praktijk worden?

Op deze vragen gaan we verder in tijdens de bijeenkomst.

Platform Vakmanschap

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie online bijeenkomsten georganiseerd door het Platform Vakmanschap. Wil je ook meepraten, je laten inspireren en collega’s ontmoeten? Ga naar het platform.