Hoe krijgen we onze leerlingen weer 'aan'?

Learn and share-bijeenkomst

Wat kun jij als professional in het voortgezet onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs doen om leerlingen na een veelbewogen coronatijd weer te motiveren en activeren? Vanuit het perspectief van de onderwijspraktijk en de wetenschap willen we komen tot bruikbare oplossingen om leerlingen te helpen.

Datum: 
Plaats: 

Online

Organisator: 
Nederlands Jeugdinstituut; Kenniscommunity NPO; Lerarencollectief; VO-raad; Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin; Centraal Sectorraad GO; CNV; Coalitie Welbevinden
Tijd: 
16.00 - 17.30 uur
Kosten: 
Gratis

Na twee lockdowns waarin scholen dicht waren en een 'hybride' schooljaar blijken veel jongeren moeite te hebben met sociale interactie en gedrag in de klas. Ze letten bijvoorbeeld niet op in de les, haken niet aan bij het lesprogramma of willen niet deelnemen aan activiteiten zoals excursies. Onderwijsprofessionals worstelen hier dagelijks mee. In deze bijeenkomst gaan we op zoek naar manieren om leerlingen weer te motiveren en activeren.

Voor wie?

Professionals uit het voortgezet onderwijs zoals docenten, zorgcoördinatoren, schoolpsychologen, team- en schoolleiders, en vanuit de wetenschap.

Interesse?

Heb je interesse om mee te doen? Meld je aan via dit formulier

Deze bijeenkomsten zijn mogelijk gemaakt door kenniscommunity NP Onderwijs.