Dynamieken in samengestelde gezinnen

Lunchbijeenkomst

Wist je dat 60 procent van de samengestelde gezinnen uit elkaar gaan? Daardoor maken de kinderen een tweede scheiding mee. Wat verstaan we onder samengestelde gezinnen en wat zijn de uitdagingen in de dynamiek van een samengesteld gezin? Karin den Hollander, directeur van de Stichting Stiefacademie Nederland, vertelt over de uitdagingen van een stiefgezin en over wat de Stiefacademie Nederland voor jou als professional kan betekenen.

Datum: 
Plaats: 

Online via Teams

Organisator: 
Platform Vakmanschap Jeugdprofessionals
Tijd: 
12.00 -13.00 uur
Kosten: 
Gratis
Website: 
1sociaaldomein.nl

Over de spreker

Karin den Hollander is psychosociaal therapeut/systemisch coach en directeur van de stichting Stiefacademie Nederland. Samen met Magda Hengst schreef ze het boek 'De mijne zijn de liefste' over de dynamieken in samengestelde gezinnen vanuit systemisch perspectief. Ook ontwikkelde zij de Stiefcirkel waarbinnen dynamieken binnen een samengesteld gezin zichtbaar worden.

Online groep Scheiden zonder schade

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de groep 'Scheiden zonder Schade'. Een online omgeving van, voor en door professionals die te maken hebben met scheidingsproblematiek binnen het sociaal en het juridisch domein. De groep is onderdeel van het kanaal Vakmanschap Jeugdprofessionals op 1sociaaldomein.nl. Je kunt hier vragen stellen, ervaringen delen en ook deskundigheidsaanbod onder de aandacht brengen.

Nog geen lid? Meld je dan aan om aan de groep deel te nemen. In het onderdeel 'videosessie' is het mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst.