• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Ouderschap en opvoeden

Aanstaand ouderschap

Zwangere vrouw

Het krijgen van een kind is een intense en ingrijpende gebeurtenis. Bereid als professional aanstaande ouders voor op de grote veranderingen in hun leven. Dit kan latere opvoedvragen of -problemen voorkomen.

Informeer en creëer bewustwording

Door aanstaande en jonge ouders te informeren en bewust te maken over wat hen te wachten staat, zijn zij beter in staat om te gaan met de veranderingen. Ook kunnen zij beter omgaan met de stress die het ouderschap met zich meebrengt. Door als professional ouders vroegtijdig te ondersteunen, wordt het vertrouwen in hun ouderrol al tijdens de zwangerschap groter. Dit heeft positieve gevolgen op de lange termijn.  

Het is belangrijk dat aanstaande ouders zich ervan bewust zijn dat hun relatie in een kwetsbare periode verkeert door de komst van een kind.  De impact van deze stress vermindert wanneer zij hierover kunnen praten en bereid zijn om er mee om te gaan. De meeste ouders vinden zelf hun weg als zij de tijd nemen. Veel ouders hebben baat bij begeleiding door professionals.    

Vragen?

Esther van Beekhoven is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.