• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Mediaopvoeding

Toolbox Mediaopvoeding: Media? Gewoon opvoeden!

Toolbox voor professionals

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen. Thuis, op school, in de trein, of gewoon op straat gebruiken ze allerlei media. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders hebben daar veel vragen over, zoals 'Met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?'.

Ouders weten vaak niet waar zij goede antwoorden op dit soort vragen over kinderen en media kunnen vinden. Beroepskrachten kunnen ouders helpen bij het vinden van die antwoorden. Om hen daarbij behulpzaam te zijn heeft het Nederlands Jeugdinstituut de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld. De toolbox is in zijn geheel te aan te schaffen en losse onderdelen zijn te bestellen en te downloaden. Gaat u in uw werk de tipsheets voor ouders gebruiken, dan adviseren wij u de kwalitatief goede originelen te bestellen.

Beeldmerk Toolbox Mediaopvoeding

Media? Gewoon opvoeden!

Bestellen

U kunt de complete toolbox en losse tip- en factsheets bestellen.

Handleiding

Achtergronden en tips per leeftijdscategorie

Specials (alle leeftijden)


Bestellen

De toolbox is in zijn geheel aan te schaffen en tipsheets en factsheets uit de toolbox zijn ook los te bestellen: Bestelformulier.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vragen?

Peter Nikken is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.