• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Webinar 'Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters'

11 mei 2017 - Webinar


Tijd:

15.00-16.00 uur

Locatie:

Te volgen vanaf uw eigen locatie/PC

Kosten:

Gratis

Ik meld me aan

Hoe kun je onderwijs-zorgarrangementen het beste organiseren en waar moet je dan op letten? Voor professionals in onderwijs en jeugdhulp die betrokken zijn bij het arrangeren van individuele onderwijs-zorgarrangementen, organiseert het Nederlands Jeugdinstituut samen met Ouders & Onderwijs deze webinar tijdens de Landelijke Actieweek Thuiszitters.

Wat zijn onderwijs-zorgarrangementen?

Sommige leerlingen hebben naast ondersteuning in het onderwijs ook aanvullende zorg nodig. Omdat ze zich anders fysiek of mentaal niet alleen kunnen redden op school. Als die zorg uitblijft, kan thuiszitten het gevolg zijn. We spreken van onderwijs-zorgarrangementen als een leerling op school een combinatie van onderwijs en zorg krijgt. Deze arrangementen komen zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs voor. Een onderwijs-zorgarrangement is altijd maatwerk: de behoefte van de leerling of een groep leerlingen bepaalt de aard van het arrangement. Onderwijs-zorgarrangementen komen altijd tot stand door samenwerking tussen leerling, ouders, jeugdhulpinstellingen en scholen.

Tijdens de webinar besteden we aandacht aan de manier waarop professionals vanuit school en onderwijs tot passende onderwijs-zorgarrangementen kunnen komen. Ook is er uitgebreid gelegenheid om aan experts vragen te stellen. De webinar ‘Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters’ wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut en Ouders en Onderwijs, in samenwerking met de Ministeries van OCW en VWS.

Hoe werkt het?

De webinar is op donderdag 11 mei 2017 van 15.00 uur tot 16.00 uur. U kunt tot uiterlijk 3 mei een plek reserveren. Als u een plek gereserveerd heeft, dan krijgt u op maandag 8 mei van ons een link doorgestuurd naar de online webinar-omgeving. Daarbij krijgt u het verzoek om u in die omgeving als deelnemer te registreren. Pas als u uzelf in die webinar-omgeving heeft geregistreerd, is uw aanmelding compleet en definitief. Met diezelfde link logt u op donderdag 11 mei eveneens in op de webinar-omgeving. U heeft een goede computer met internetverbinding en luidsprekers nodig.

Reserveren

Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. De procedure is als volgt:

  • reserveer een plek door u online aan te melden.
  • u krijgt direct een bevestiging van uw reservering per e-mail.
  • op maandag 8 mei ontvangt u van ons een mail met het verzoek om uzelf te registreren als deelnemer in de online webinar-omgeving.

Vragen?

Mail naar info@nji.nl.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.