• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Veertien gemeenten kopen jeugdhulp integraal in

Veertien gemeenten in de regio's Amsterdam/Amstelland en Zaanstad/Waterland kopen specialistische jeugdhulp vanaf 2018 integraal en resultaatgericht in. Zij hebben op 24 maart een contract ondertekend met aanbieders van jeugdhulp.

Interventieprogramma bij vechtscheiding is effectief

Het interventieprogramma 'Kinderen uit de Knel' voor kinderen in een vechtscheiding blijkt effectief. Conflicten tussen ex-partners lijken verminderd na de interventie. Dit blijkt uit onderzoek dat de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), de Universiteit Utrecht (UU) en de Academische Werkplaats Kindermishandeling (AWK) op 23 maart publiceerden.

Wel Thuis verbetert thuissituatie bij probleemgezin

De inzet van vrijwilligers in gezinnen met complexe problemen draagt bij aan een betere thuissituatie. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau VanMontfoort, dat het project Wel Thuis van vrijwilligersorganisatie Humanitas onder de loep nam.

Slaapgebrek veroorzaakt mogelijk problemen

Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar die te weinig slapen, lopen meer risico op het ontwikkelen van concentratieproblemen in hun latere kindertijd. Dit blijkt uit onderzoek van kinderarts Elsie Taveras van het Massachusetts General Hospital dat begin maart is gepubliceerd. Ook kunnen zij problemen ervaren met het beheersen van hun emoties en in hun sociale relaties.

'Alleen jij bepaalt wie je bent' is goed onderbouwd

De methodiek 'Alleen jij bepaalt wie je bent' is erkend als goed onderbouwd door de Erkenningscommissie Interventies. Het doel is om risicofactoren van overlastgevend en delinquent gedrag bij jongeren van 12 tot en met 18 jaar te verminderen of te voorkomen.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.