• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Extra geld armoedebestrijding niet voor 18-plussers

De extra 85 miljoen euro voor armoedebestrijding voor kinderen tot 18 jaar is daar specifiek voor bedoeld. Gemeenten mogen het geld niet inzetten voor andere projecten of doelgroepen, zoals arme 18-plussers. Dat benadrukt staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer.

Inspecties: Cliënten weg bij zorgboerderij Polböske

Cliënten van de zorgboerderij 't Polböske in Enschede moeten uiterlijk op 21 juli worden overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Dat hebben de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten.

Geen samenhangende hulp voor suïcidale jongen

Een integrale aanpak ontbrak in de hulp aan een 15-jarige jongen uit Heerlen die in januari suïcide pleegde. Dat is het oordeel dat Toezicht Sociaal Domein/Samenwerkend Toezicht Jeugd (TSD/STJ) velt in zijn rapport over de zaak.

Aanpak huiselijk geweld in azc kan beter

Het risico op huiselijk geweld en onveiligheid binnen gezinnen is extra hoog in asielopvangcentra (azc's), maar de hulpverlening verloopt niet altijd goed. Dat blijkt uit onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).

Inspecties tevreden over VT Drenthe en Gelderland

De kwaliteit van Veilig Thuis Drenthe en Veilig Thuis Gelderland-Zuid is voldoende. Dat vinden de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.