• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Meer voorlichting nodig over werkwijze Veilig Thuis

Pedagogische medewerkers hebben meer voorlichting nodig over de werkwijze van Veilig Thuis. Dat is een van de aanbevelingen van de GGD Amsterdam op basis van onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam over het effectiever inzetten van de meldcode in de kinderopvang.

Kwaliteit jeugdhulp bij Mentraining Salland op orde

De kwaliteit van de jeugdhulp bij zorgboerderij Mentraining Salland is voldoende. Dat blijkt uit een herbeoordeling afgelopen oktober van de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Leerkracht kan pesten niet voldoende terugdringen

De leerkracht is niet deskundig genoeg om het pesten daadwerkelijk aan te pakken, terwijl de rol van de leerkracht juist bepalend is voor het aantal gepeste kinderen in de klas. Dat concludeert Beau Oldenburg op basis van onderzoek waarop zij 19 januari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Verwaarlozende moeder slecht in herkennen angst

Moeders die hun kind verwaarlozen, hebben meer problemen met emotieherkenning. Dat blijkt uit het proefschrift van Laura Compier-de Block, die op 3 januari promoveerde aan de Universiteit Leiden.

Weinig oog voor criminele uitbuiting minderjarige

Er is in Nederland nog weinig bekend over minderjarigen die onder druk van criminele bendes betrokken zijn bij bijvoorbeeld zakkenrollen, winkeldiefstal en inbraak. Dat blijkt uit een verkenning door de Universiteit Utrecht.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.