• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Sporten kan jeugddelinquentie terugdringen

Sport helpt jongeren op het rechte pad te komen of te blijven mits het sportklimaat goed is. Dat concludeert Anouk Spruit op basis van haar onderzoek waarop zij 23 februari promoveert aan de Universiteit van Amsterdam 

Betere ondersteuning nodig voor KOPP-kinderen

Gemeenten moeten de samenwerking op regionaal en lokaal niveau verbeteren om kinderen van ouders met psychische problemen en van verslaafde ouders (KOPP/KVO) te ondersteunen. Dat stelt het Trimbos-instituut na een inventarisatie bij gemeenten en zorgverzekeraars.

Buurlanden beter in integrale zorg voor 18-plusser

In Engeland, Denemarken, Zweden en Duitsland kent de zorg voor kwetsbare jongeren die 18 jaar worden meer samenhang dan in Nederland. Dat blijkt uit een verkenning van wetgeving, beleid en praktijk in die landen door het Nederlands Jeugdinstituut.

Gemeenten moeten jeugdzorg opnieuw inkopen

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem moeten hun jeugdhulp opnieuw aanbesteden, aldus het Gerechtshof Den Haag. Dat meldde Binnenlands Bestuur op 14 februari.

'Stel kind centraal in structureel armoedebeleid'

Gemeenten moeten zorgen voor een structureel armoedebeleid waarin het kind centraal staat, om de steeds grotere kloof tussen arme en rijkere kinderen te dichten. Dat stelt de werkgroep Kinderen in Tel in haar tweejaarlijkse onderzoek, dat 13 februari is gepubliceerd.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.