• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Nieuws

Jeugdzorg Nederland belooft maatregelen tegen misbruik

Jeugdzorg Nederland stelt een onafhankelijke commissie in die, onder leiding van voormalig minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet, maatregelen opstelt om seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen te voorkomen. Dit naar aanleiding van de bevindingen van de commissie-Samson.

Jeugdzorg Nederland betreurt ten zeerste dat jongeren binnen de jeugdzorg worden geconfronteerd met seksueel misbruik. Ans van de Maat, bestuurder en woordvoerder van Jeugdzorg Nederland: 'Het is triest om te constateren dat zoveel kinderen slachtoffer zijn geworden van misbruik. Elk kind dat dat is overkomen bied ik hierbij namens de jeugdzorg mijn excuses aan.' De organisatie wil mensen helpen hun leed te verwerken.

De commissie van Rouvoet bewaakt dat de aanbevelingen van de commissie-Samson worden uitgevoerd door de jeugdzorginstellingen. Verder wordt de commissie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een 'Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik'. De commissie-Samson heeft positief gereageerd op het initiatief van Jeugdzorg Nederland.

Bron: ANP; Jeugdzorg Nederland

Meer informatie

Aanbod NJi

 

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.