Logo Nederlands Jeugdinstituut
Home > Actueel > Nieuws over de jeugdsector > Jeugdzorg Nederland belooft maatregelen tegen misbruik

Jeugdzorg Nederland belooft maatregelen tegen misbruik

Delen:

Deel op TwitterDeel op FacebookDeel op LinkedInMail deze pagina

8 oktober 2012

Jeugdzorg Nederland stelt een onafhankelijke commissie in die, onder leiding van voormalig minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet, maatregelen opstelt om seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen te voorkomen. Dit naar aanleiding van de bevindingen van de commissie-Samson.

Jeugdzorg Nederland betreurt ten zeerste dat jongeren binnen de jeugdzorg worden geconfronteerd met seksueel misbruik. Ans van de Maat, bestuurder en woordvoerder van Jeugdzorg Nederland: 'Het is triest om te constateren dat zoveel kinderen slachtoffer zijn geworden van misbruik. Elk kind dat dat is overkomen bied ik hierbij namens de jeugdzorg mijn excuses aan.' De organisatie wil mensen helpen hun leed te verwerken.

De commissie van Rouvoet bewaakt dat de aanbevelingen van de commissie-Samson worden uitgevoerd door de jeugdzorginstellingen. Verder wordt de commissie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een 'Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik'. De commissie-Samson heeft positief gereageerd op het initiatief van Jeugdzorg Nederland.

Bron: ANP; Jeugdzorg Nederland

Aanbod Nederlands Jeugdinstituut

 

Reacties Reageer op dit nieuws Reageer
Er zijn nog geen reacties.
Kennisnet Jeugd
Samen werken aan een
succesvolle transformatie

Wekelijks het laatste nieuws over de jeugdsector. Neem een gratis abonnement.