• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Slachtoffers loverboys

Een vorm van mensenhandel

Elk jaar vallen veel meisjes in handen van een loverboy. Slachtoffers worden emotioneel afhankelijk gemaakt en door de loverboy uitgebuit voor prostitutie of andere illegale activiteiten. Deze vorm van mensenhandel vormt een ernstig probleem, met grote gevolgen voor de (psychische en sociale) ontwikkeling van slachtoffers. Lees meer over de achtergrond van loverboyproblematiek en bekijk wat u als professional moet weten over signalering, melding en opvang en behandeling.

Interventies en hulpmiddelen

Veelgebruike interventies voor slachtoffers van loverboys

Praktische handreikingen voor professionals in jeugdhulp

Informatie voor ouders en slachtoffers

De adviezen en hulpmiddelen op deze pagina's zijn bedoeld voor jeugdhulpprofessionals. Ben je zelf (mogelijk) slachtoffer van een loverboy? Of bent u de ouder of bekende van een (mogelijk) slachtoffer? Kijk op:

CoMensha registreert slachtoffers van menselhandel om een duidelijk beeld te krijgen van de aard om omvang. Gebruik de handreiking over melden bij CoMensha en raadpleeg de website van CoMensha.

Vragen?

Stefanie Abrahamse is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.