• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Opvoedingsondersteuning

Wanneer ouders met opvoedproblemen er zelf niet uitkomen, kunnen ze voor informatie, advies, cursussen en trainingen terecht bij gespecialiseerde professionals. Zij geven pedagogische ondersteuning via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), wijkteam, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, welzijnsinstellingen, de kinderopvang of het onderwijs. In dit dossier staat centraal wat professionele opvoedingsondersteuning kan inhouden en welke verbeteringen mogelijk zijn.

Participatiedebat 2016

Waar wringt de participatiemaatschappij?

De participatiemaatschappij pakt voor sommige groepen zeer nadelig uit. Gezinnen met zorgintensieve kinderen bijvoorbeeld dreigen kopje onder te gaan. Wat kunnen beleidsmakers, sociaal werkers en adviseurs leren van hun verhalen?

Let op: vanwege enorme belangstelling werken wij met een wachtlijst. Als u zich aanmeldt, hoort u uiterlijk 3 oktober of u aan het debat kunt deelnemen.

Effectieve interventies

Erkende methoden van opvoedonder­steuning zijn te vinden in de databank Effectieve Jeugdinterventies.

Over opvoeden gesproken

Boek met overzicht van alle methoden van opvoedingsondersteuning. Van het positief opvoedprogramma Triple P tot online advies. Geheel herziene druk.

Vragen?

Frouke Sondeijker is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.